En äkta vän

Bara jag som har börjat att tröttna på facebook på senaste tiden? Alla dessa sponsrade postar, bilder och texter om hur den perfekta pojkvännen ska vara. (Ni vet, han som avgudar dig till 100%, är stylad varenda dag men gillar dig för den du är utan smink, omtänksam och snäll men samtidigt tuff och äventyrlig, rolig men absolut ingen clown, förstår dina innersta känslor utan att du säger något och han som helt enkelt inte finns?). Men mest stör jag mig nog på dessa ”kedjestatusar”. Ex: Hur snygg är du? 0-3 likes, ful. 4-6 likes, sådär. 6-10 likes, snygg. Över tio likes, snyggast i världen. Kopiera och klistra in på din status för att se hur snygg du är. Även statusar som frågar hur många som är äkta vänner, skulle bry sig om man dog osv. Är man en äkta vän eller bryr sig ska man gilla och gärna kommentera med en glad smiley eller ett hjärta. Och givetvis lägga upp samma sak på sin status för att se hur omtyckt man själv är.

Herregud, säger jag. Sen när måste jag trycka gilla på fb för att vara en äkta vän? Sen när bestäms det hur mycket jag bryr mig av hur många hjärtan jag orkar kommentera? Tror någon helt seriöst att man är snyggare om man får lite fler likes? (Likes som förövrigt beror på hur många fb”vänner” man har).

Jag trycker inte gilla. Jag kommenterar inte hjärtan. Däremot bryr jag mig. Jag säger en komplimang om någon är extra fin i håret, eller bara allmänt fin. Jag bestämmer mig heller inte för vilka som är äkta vänner beroende på om de kommenterar på facebook eller inte. Och tack gode gud för det, för annars skulle jag ju vara tvungen att byta ut allihopa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s