Bildblandning

Vår andra dag i Amsterdam bjöd på olika upplevelser när vi försökte att utforska nya delar av staden. På förmiddagen fick vi se hur en del av julen firas i Amsterdam, med utklädda barn, sjungande och dansande ”tomtens hjälpredor”. Nu var det inte heller riktigt vår tomtes hjälpredor, utan någon nicolaus som är lite annorlunda där borta. Denna tradition har tydligen också skapat många debatter i media, då alla hjälpredorna är mörkhyade. 637

Lunch åt vi på pannkakshuset, då det var ett måste att äta pannkakor innan vi lämnade Amsterdam. Det fanns verkligen överallt där borta och borde vara någon inofficiell, eller officiell, nationalrätt. Pannkakshuset påminde väldigt mycket om en österikisk liten fjällrestaurang i inredningen, väldigt gemytlig och mycket trä. Jag åt en pannkaka med moccasås och krossad karamell, Alice en likadan fast med karamellsås. Riktigt goda!
636

Efter lunch så tog vi en promenad, som om vi inte hade gått övriga dagen, i en stor närliggande park. Där såg vi en hel del glada hundar, med oftast lika glada ägare som bara blev smickrade när jag frågade om jag fick fota hundarna. Den hunden jag kommer ihåg bäst var en liten hund som gick förbi när vi satt på muren på bilden. Den hade verkligen nosen och svansen upp i luften och såg så sjukt snobbig och förnäm ut. Tog små, korta steg med sina tassar på asfalten i ett ganska så snabbt tempo. Det var en speciell hund.635Sedan måste jag slänga med ytterligare en kanalbild. Älskade Amsterdam.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s